Over Christien

Ik ben een facilitator pur sang, gefascineerd door groepen; hoe mensen het doen met elkaar en waarom samenwerking soms zo’n fantastisch, synergetisch, inspirerend proces is en soms een stroperige, frustrerende nachtmerrie. En hoe je dat beïnvloedt.

Wat is normaal?

Al van kinds af aan heb ik te maken met verschillende culturen en contexten. Ik heb in 10 verschillende landen gewoond en geniet ervan om me te verbazen over de verschillende antwoorden die wij mensen vinden op universele vragen als ‘Wat is normaal?’, ‘Hoe gaan we om met verschillende meningen?’, ‘Wat doen we met macht?’, etc.

Diverse landen en contexten

Na mijn studie Interculturele Communicatie ben ik in Nederland gaan werken als trainer en (team) coach. Mijn interesse lag daarbij met name bij leiderschapsontwikkeling, samenwerking en diversiteit en inclusie. In 2010 ben ik naar Latijns-Amerika gegaan om met een vriend de stichting Che Amigo op te bouwen. Ik heb daarmee grote internationale projecten geleid in Argentinië, Bolivia, Peru en Suriname. Onder andere heb ik leiderschapsprogramma’s opgezet in sloppenwijken, conflicttraining gegeven in zwaarbewaakte gevangenissen en verschillende projecten gedaan met inheemse leiders in de Amazone.

Verhalen van daar die inzicht geven in processen hier

Bij terugkomst had ik behoefte om iets te doen met alle verhalen en de kennis die ik had opgedaan in die verschillende landen en contexten. Ik geloof dat die veel waarde en inspiratie geven in Nederlandse organisaties en zet ze graag in bij lezingen of facilitering.

Vrijheid en verbinding

Tegenwoordig woon ik in Amsterdam Noord. Ik heb veel behoefte aan vrijheid maar ook aan verbinding. Daarom vind ik het heerlijk om zelfstandige te zijn, maar tegelijkertijd als associate partner verbonden te zijn aan het geweldige team van Human Dimensions. Daarnaast ben ik ook al jaren met veel liefde en commitment verbonden met de Canadese organisatie AnimaLeadership. Momenteel ben ik bezig om samen met een groep intelligente idealisten een duurzame community woning te bouwen op het nieuwe eiland van IJburg. In mijn vrije tijd ga ik graag de natuur in om te lopen, zwemmen en (lange) fietstochten te maken.

Nederland en de wereld

Mijn basis ligt in Nederland, maar ik doe daarnaast graag internationale projecten. Ik werk in het Nederlands, Engels, Frans en Spaans.

Christien
Website door BlueBird Media. | Algemene Voorwaarden